Памятаю як в життя ти ступала,
Ти плакала просила вертутись,
Тим життям що ти жила колись,
Назад вже було невернути!
В тобі творилася нова нація!
В тобі творився новий народ!
Ти розквітала,ти мудрішала,
Тобі хотілось нових пригод.
Тобі рочок перший минає
Ти міняєшся на очах,
Ти їх любиш,ти їм віриш,
А вони риються у твоїх речах.
Ти бачиш,мовчих і терпиш,
Ти їх кохаєш понад усе,
Ти нехочеш руйнації дружби
Бо не бачиш без них ти себе.
Чес швидко мина без упину,
Тобі рочок пятий іде,
Тобою все нові керують,
За ним біда і гряде.
Ти стоїш ободрана,боса,
Свої молитви до Бога возносиш,
Ти нища,ти бідна,голодна,
Але здоровя для них ти просиш...
Тобі рочок десятий минає
В тобі завжди є добрі люди!
Але й вони зраджують часто,
Ну просто від них мене нудить
В тебе багато друзів,
Ви разом ще колись були малі,
Та ти маєш підступного друга,
Народ під назвою москалі.
Він заздрить,підступно діє,
Тобі чинить він тільки зло,
Він краде він бреше він сучить,
Неопускай рук щоб небуло.
Твої двадцять пролетіли швиденько,
Ти намучилась,ти натерпілась,
Але друг твій підступно чекав,
Щоби ти взяла і розвалилась.
Твій народ повстав за свободу,
Твій народ повтав за волю,
І багато невинних людей,
Полягло на твоїм полі бою.
Друг твій хоче загарпати все,
Твій народ,твою церку,поля,
Ти стоїш ти борешся знавши,
Що перемога всерівно буде твоя.
Ти молитву підносиш до Бога,
Ти прощення просиш за все,
І за ворога лютогь того
Що в дома твої смерть він несе.
Ти стоїш серед полять боса,
На тобі традиційне вбрання,
На тобі віночок із квітів,
Давадцять пять тобі цього дня.
Я тобі моя ненько бажаю,
Щоб біди ти незнала ніколи,
Щоб завжди в тобі мир панував,
Слава Україні!Слава Героям!
ID:
685815
Рубрика: Поезія, Присвячення
дата надходження: 25.08.2016 22:52:26
© дата внесення змiн: 25.08.2016 23:13:01
автор: Юрій Боршош
Вкажіть причину вашої скарги
|