Зима лютує за вікном –
Все снігом замело.
Неначе пуховим сукном
Укрилося село
І затаїлося в хатах -
Лиш дим із димарів
Кружляє з вітром - наче птах
Товариша зустрів.
Лоскоче ніздрі дивакам,
Що, забарившись десь,
Не в такт заметеним стежкам,
Промерзлі наскрізь весь,
Бредуть повз віхолу селом
Додому, до родин -
Де пічка дихає теплом
До глибини судин.
Удома тихо, лиш тріщать
Дрова під вітру ритм,
А з комина пісні звучать –
Чудовий алгоритм.
Лютує лютий, бо зима
Ще має всі права.
А весняна ще спить сурма…
Дерева і трава
Не хочуть зеленіти ще –
Хурделиця мете,
І сонце зовсім не пече
І листя не росте.
На все свій час, не поспішай –
Нехай промерзне грунт
Природних циклів не рушай,
Не потурай на бунт.
Нехай ще сипле з неба сніг –
Волога для полів;
Та й теплий для звірят барліг
І деревних стволів.
10.02.2017
Неодноразово був випадковим свідком чаклунського впливу на природу: люди викликали і зупиняли дощ, розганяли хмари, насилали град, вихор, суховій...
Крім того, вже біля 30 років США і Росія застосовують кліматичну зброю проти непокірних країн. А природа ж потім відповідає тим самим.
Дякую за візит.