Фарбами літніми
Теплого кольору
Я намалюю картину тобі.
З тихими плесами,
Ясними зорями,
Ту, де немає місця журбі.
Пригорщу кину
Світло-червоного,
Потім смарагду у полі без меж,
Жовтогарячого,
Світло-бузкового,
Синього не бракуватиме теж.
Стануть казати люди допитливі:
- Звідки такії ти фарби береш?
Я відповім їм:
-Будьте добрішими,
Фарби такі ви побачите теж.
Килимом вистелю
Трави шовковії.
Може по них ти босоніж пройдеш,
Хлібні поля,
Медами напоєні,
Потім ще море без краю, без меж...
Схочеш пройтися – не буду я квапити,
Схочеш співати - з тобою я теж.
Дитятко миле,
Послухайся матері –
Тільки в Вітчизні ти щастя знайдеш!