- Чом до школи в понеділок, Петре, не приходив?
- Не хотілось по дворі йти в дощову погоду.
- А чого ти у вівторок школу не відвідав?
- Бо приїхала із Риму хресна мама Ліда.
- В середу яка причина твого не візиту?
- З'їв шмат торту, в животі почало крутити.
- А в четвер чому у школі пропустив науку?
- На жердині підтягався, впав, поранив руку.
- А що в п’ятницю було? Ну, кажи чесно, Петре.
- Замочив я у калюжі і штани, і светра.
- Що не день – то в тебе, хлопче, все якась пригода –
То упав, то гості з Риму, то не та погода,
То твій одяг замочився, то в кишках крутинка.
Ну, а може, це хвороба, яку звуть хитринка ?