The Death of Myth-Making
by Sylvia Plath
https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=28129
Двоє чеснот, на жеребці й малій конячці, спішать,
Щоб ножиці гострити та ножі наші іржаві:
Прямолінійний Розум і Здоровий Глузд безкрилий,
Один шукає шлях до серця лікарів,
До крамарів і домогосподарок - другий.
Обрізані дерева, пуделі пoстрижені,
Робочих нігті коротко підстрижені,
Опісля того, як цих двоє слуг коректних
Тупим кінцем своїх брусків точильних
Розбили вщент диявола, що заважав роботі,
Й чиїх очей совиних у лісах обчухраних
Лякались матері до викидня,
Собаки від них щулились і скавучали,
В сільського хлопця появлялись вовчі риси,
У домогосподарки - безлад.