Philosophical Poem
by John Ciardi
http://philosophicalsociety.com/Archives/ciardi.htm
Хвороба цивілізації - це не знаряддя, громадяни.
Неуцтво може бути до цього ближче.
Політика ще ближче. Але тільки Гроші
є прямо тут до діла; це розуміє кожен, хто хоче справді
в цій справі розібратись.
Перш за все, я не маю нічого проти людської природи.
Якою б не була, вона мені подобається.
Мені подобаються механіки з ключами,
Знімки водіїв таксі на посвідченнях,
П'яниці, що запалюють сигарети.
Що в біса ще залишається любити
Після того, як ви поцілували свою дружину і збираєтесь заснути?
Мені подобається все, крім важливості в важливих людях.
І академічності в академіках.
Але найменше я люблю бухгалтерів,
що тратять свій зір на рахунки дебіторської заборгованості,
накопичені відсотки, термінові платежі та поточні баланси.
І колони солдатів, що марширують.