Math in Life
by Lilia Rose
https://www.poetrysoup.com/poem/math_in_life_547437
Форми Минулого.
Числа Теперішнього.
Змінні Майбутнього.
Форми по-різному кожною рукою малою малюються,
по-різному кожний дорослий до них доторкається.
Часом вони помиляються,
і тільки пізніше - пригадують і зневіряються,
збагнувши, що вже пізно бажати
ті пошкоджені форми владнати.
Числа ті самі щоразу, коли ви їх бачите,
константа в проблемах і лабіринти розуму.
Та все ж, одна легковажна помилка
все змінює, і ніколи її не виправити,
бо ж ви пишете ручкою,
з упевненістю молодості,
убивчим талантом юності.
Змінні змінюються щоразу, коли ви їх спрощуєте,
та все ж ніколи не змінюють свого вигляду,
залишаючись тими ж самими від початку і до кінця.
Аж наостанку,
досягнувши останнього кроку,
вони просто стають додатковими числами,
що можуть бути розв'язком правильним чи неправильним,
укінці підстановкою перевіреним.