Мова нашого народу –
Це душа його
Вона від роду і до роду
Живе у серці його.
І яскрава й промениста
Вона, як сонечко, іскриста
Оця чудова наша мова
Наша мова калинова.
Солов’їна наша мова
Вона у співі солов’я
Для немовляти колискова
Він вперше нею промовля.
Не знайдеш ти ніде у світі
Ріднішої за нашу мову,
Вона, як мати, в цілім світі
Найкраща і єдина – це основа.
Основа нашого життя ,
Плекайте її діти й онуки,
Не знайте ніколи з нею розлуки
Доки світитиме промінчик життя.
Несіть ці дивні перли в люди,
Щоб знали скрізь і знали всюди,
Що є на світі така мова
Й далеко за своїм порогом
Послана нам Всевишнім Богом.