І знов ми з Вами на межі
Старого і ново́го,
Усе прожи́те в багажі
І далі у дорогу!
Дорога в кожного своя,
У всіх свої гнізде́чки,
Проте́, всі ра́зом - ми сім’я
Під куполом небесним.
Нас супроводжувати пес
За гороскопом має,
Тварину цю наче з небес
Всевишній посилає.
Бо самий відданий – це він,
Вірнішого немає!
Йому складають люди гімн
І пам’ятники ставлять.
Собак на світі різних є –
Як свійські, так і дикі,
Характер, колір врешті-решт,
Маленькі і великі.
З метою різною собак
Заводять собі люди,
Але вони не просто так
Ввійшли у наші будні.
Для охорони й для краси,
В сім’ї та на кордоні,
Собачки, песики і пси
Служити нам готові.
Багато чому у собак
Повчитись є людині,
Бо інколи буває так,
Що та гірша тварини!
Собака слово не дає
На вірність і на дружбу,
Але віддасть життя своє
За рідну йому душу!
Не сумніваємось ніяк
У розумі собачім,
Уміють розуміти нас,
А в відповідь – мовчати…
Хворобу, так би мовить, цю
Лінивим гультіпакам
Ми побажаємо забуть
Саме у рік собаки!
Для України хочем ми
Всім серцем побажати
Вірності дочок і синів,
Щоб далі існувати.,
Цього так потребу́єм ми
У кожнім домі й хаті!
Чим більше відданих синів,
Скоріш станем багаті!
Собака жадності не зна
І до грошей байду́жа,
Народ правителям бажа
Чеснот собачих дуже.
До ворогі́в як бультер’єр,
А до своїх як коллі,
Де треба, хай беруть бар’єр,
Не забувають ролі!
Як не крути, вони у нас
На службі мають бути,
Якщо не розуміють – фас !
Народ вже не нагнути!
Собака хай допомога́
У здійсненні бажання,
Дорога з ним буде легка́,
Надійна, без вагання !
Хай гарним видається рік
З собакою в дорозі,
Сьогодні, завтра і повік
Щасливі будьте, друзі!
11.12.2017