Зустрілися товариші,
Через багато років.
Поспілкувались від душі,
І випили охоче.
Один каже: "Б'ю дружину!"
- "За що?" - другий питає,
- "Якусь находжу я причину,
Бува, що заробляє".
-"У мене жінка - господиня" -
Інший вихваляє.
"Розпорядок по годинах,
Скрізь вона встигає."
-"Не може того бути?
Щось не доробляє?
Потримай її за чуба,
Нехай пострибає.
Тож сьогодні придивися,
Щось та запідозриш.
Приліпи, як і годиться,
Наперед те зробиш..."
Нема до чого причипитись,
Туди, сюди він скоче.
Починає чомусь злитись,
Довести щось хоче.
Знайшов лінійку з логарифму,
Завдання дав дружині.
Порахувати значні цифри,
На протязі години.
Не встиг і задрімати,
За плече його торкає.
-"Зуміла я підрахувати,
Дивись, як виглядає.
У тебе мілко оре плуг,
Норму він не виробляє.
Тоді кажу тобі я в слух,
Іншого трактора придбаю.
Стільки років прожили,
На мілині сидів ти.
Не діставало довжини,
Скажи, де взялися діти?"