На могилі калина зацвіла – не зродила,
не заплакала мати, Божу Матір просила:
Приспів:
Розверзіться, хмари, сині небеса,
щоб уздріти сина на дорозі до Христа,
бо для нього шляху іншого нема –
погубила ж його тіло найогидніша війна.
Не заплакала мати, і сльози не пролила,
не картала злу долю, Христа Бога молила:
Приспів.
Не картала злу долю мати – горлиця сива,
Отця Бога благала приголубити сина.
Приспів.
Створено 23. 11. 2017 – 23. 11. 2017 р.р.
Опубліковано: З Україною в серці (Літературний альманах). –
Хмельницький: Вид. Стасюк Л.С, 2018. 216 с. – С. 118 – 119.
Музика Тетяни Кисленко