Зазирнемо у село:
Кругле печиво росло
В діда, баби на віконці,
Боки смажило на сонці.
Їх улюблений синок,
Називався - Колобок.
Все не так було катюзі.
Не те масло у джакузі,
Мала жирність у сметани,
Приндився мов круасани!
Мова не зручна для рота,
Пошкварчать йому охота.
Гримав гучно, без прикрас:
Я ж годую усіх вас!
Так куйовдився, кричав,
Що аж з підвіконня впав.
Покотився без зупинки,
Не шкодуючи скоринки...
По дорозі стрівся кролик:
Звідкіля такий смаколик?
З батьківської втік я хати,
Колобком Величним звати!
Там знущань було чимало,
Боки вимастили в сало!
Кріль сказав: Онде табличка,
Ресторан "Руда лисичка"!
Залишайся друже з нами,
Будеш паном над панами!
Вовк там, лис, ведмідь - брати
Будеш рідним нам і ти!
І пихата наша здоба,
На заклання, мов худоба
Котиться до ресторану.
Там йому немов султану
Настелили пампушок,
Ще й з родзинками мішок.
З цукром мак, солодкі вишні.
Ну й гостини в мене пишні!
Тут залишусь проживати,
Пестить стануть, цілувати!
Став фатальним поцілунок -
Колобок потрапив в шлунок...
Не шанує хто домівоньку
Лихо кличе на голівоньку.
Гарний вiрш, Iрин Ко. Це точно, так воно i е. Хоч i кажуть, що "грошi - не пахнуть", але часто з подiбними любителями швидкого збагачення ситуацiя може обернутися дуже печально, невесело.
Тiльки от у вас у 2 рядку слово "кругле" - якось воно тут не зовсiм пiдходить, пiд ним можна i iншi види печива зрозумiти. Ну, ось таке, скажiмо.
Це ж не Колобок, а теж кругле печиво. У даному випадку якось бiльше пiдходять слова у стилi - "повне", або "товсте", або "гладке":
Зазирнемо у село:
Печиво гладке росло.
Кажуть же що гарно там де нас нема, от і Колобку заманулося кращого життя...
А стосовно кругле навіть не знаю. Але ж розповсюджений вислів "Земля кругла",а вона з Колобком схожа.
Дякую за увагу.