Тече вода холодна з-під явора.
Води джерельої з- під нього напився.
Дивлюсь- дівча гуляє карооке,
І в її очі карії я влюбився.
- Ой, дівчино, мила, дівчинонько,
Скажи, з чийого будеш ти роду?
Я, навіть, річку до тебе перебреду
І не побоюся глибокого броду.
-Та, не скажу я тобі того, хлопче.
І не хочу з тобою і говорити,
Бо, такими як ти є, смаркачами,
Через ту річку гать можу загатити.
-Ой, дівчино, горда дівчинонько,
Високо голову ти ще задираєш.
Та пройдуть молоді роки твої,
То тоді не таку пісню заспіваєш.
-Хоч і заспіваю, та не будеш знати,
Краще в дівках мені посивіти.
Чим з таким, як ти, лайдачиною,
Я маю свої роки молоді коротати.
Бо до роботи ти дуже є лінивий,
Та й погуляти таку вдачу маєш.
В селі, кажуть про тебе мені люди,
Що і заміжніх спідниць не прпускаєш.