Був Юр′їв ще за Ярослава Мудрого – Святий Георгій-на-Росі,
І бачимо на Замковій горі єпископську білокамінну та величну церкву.
Любе Порόсся під Литвою і Посполитою було у відвойованій красі,
А за орду, постійні війни та повстання – вимолило спокуту і пожертву.
Ціла плеяда ще з Косинського часів борола волі історичну справедливість.
Ех: Наливайко і Палій, Хмельницький і Сірко, Орлик, Мазепа, Дорошенко,
Рух Коліївщини Браницького, а далі – УНР, і Директорії утрачена можливість,
Коновальця Загін Окремий почали – Петлюра, Торопець і Винниченко…
Великого розвою сили й слави додали єврейськая община і «Олександрія»,
А для країни – Ти Душа! В якій завжди поруч ідуть: Любов і Віра, і Надія!