Я виросла в маленькому Парижі...
Я виросла в маленькому Парижі:
Цвіли акації, каштани і жасмин.
Дощем омиті площі дивовижні —
Це любий Львів, який лише один!
Академічна, Стрийський парк, алея...
Пекарська і Личакова горби —
Тут юні мрії квітли, мов лілея,
Під гомін голосливої юрби!
Подвір'я школи: клени, клумби, липи,
Тоненька стежка крізь старенький сад,
Де цілувались вперше юні діти,
Де кожен ще не знав розлук і зрад.
Дорога мудра в древніх істин стіни
Вела упевнено, свідомо в знань світи!
Так промайнули молодості днини,
Де стрімко крокували до мети!
Не пам'ятаю я турбот буденних,
Тих клопотів буремних кожну мить!
Живе і квітне тільки сад натхнення,
Де жар сердець палких-палких горить!
01. 08. 2018 м. Львів автор Наталія Калиновська.