Remembering Summer
by W. S. Merwin
https://kencraftpoetry.wordpress.com/2016/12/10/w-s-merwins-remembering-summer/
Занадто жарке сказала мені старша пані
краще ніж занадто холодне думаю я тепер
а найкраще посередині тому що тоді ти ніколи
про це не думаєш але воно проходить дуже швидко
я пам'ятаю зиму як холодно тоді стало
я ніколи не міг зігрітися де б я не був
але не пам'ятаю такої жари як ця
тількт довгі дні дихання дерев
вечори коли кури все ще розмовляли в алеї
і світло ставало довшим в долині
звідкись знизу долинали дзвони
тепер я можу сидіти тут і дослухатися до них