В країні сліпих
Немає троянд,
Люди бачать
Лиш колючки.
Готові вбивати
За кожен талант,
В країні сліпих,
За обручки.
Держава освічених
Та старих,
Сліпі там і радість,
І смуток.
Ходять легенди
Усюди про них,
Але всі їх бояться
Здобути.
Не добрі, не злі,
А просто сліпі.
За що ж покарав
Ти їх, Боже?
Не б'ються вони
Та не носять ножі.
Для них й не прокляття
Це, може.
Ну ви уявіть:
Без злоби, жалю
Ходять сліпці повсюди.
"Ах, та я майже в раю" -
Скажуть і наші люди.
Скажуть,
Бо ми давно вже сліпі,
І давно вже в нашого Роду
Не відчувається Сліпота,
Не бачимо ми
Свободу.