Ліс - це місцевість
Де є багато рослин.
Це дерева, кущі, трави
Та живе багато
Різноманітних диких тварин.
Ліс хвойний, листяний
Та змішаний буває.
І у кожному лісі
Багато тварин проживає.
Восени в лісі
Листочки з дерев
Листяних опадають.
Ну, а деякі лісові тварини
На зиму у сплячку впадають.
Лише лісові птахи
У сплячку на зиму
Не впадають.
Одні залишаються в лісі
Бо не бояться
Сильних морозів.
А інші у теплі
Краї відлітають.
Весною повертаються
Із вирію птахи.
І деякі самці птахів
Знову за самку
Між собою змагаються.
Ті тварини, що впали
В зимову сплячку прокидаються.
І одразу собі в лісі
Їжу знайти намагаються.
Влітку всі лісові птахи
Голосно співають.
І своїх дітей
Самостійному життю навчають.