Бульдозер - це трактор,
Що ківш широкий має.
І цим ковшем він з легкістю
Будь-яку масу на відстань
По земній поверхні пересуває.
Деякі види будьдозерів
Глибокі ковші мають.
І з допомогою цього ковша
Вони також будь-яку масу
В вантажні машини насипають.
Бульдозери колісні
Та гусеничні бувають.
І кожен вид бульдозерів
Для певних робіт приміняють.
У гірничо-будівній сфері
Бульдозери приміняють.
Там вони відвали
З одного місця на інше пересипають.
Ті бульдозери, які глибокі ковші мають,
В залежності від глибини ковша
Від 1,5 до 16 м куб. гірської маси
В нього набирають.
Бульдозери в багатьох сферах
Широко приміняються:
При будуванні кар'єрних доріг,
Будівництві дамб, гребель,
Розчистки снігу, переміщення пісків,
Проходження траншей і
Спорудження котлованів.
І до того ж бульдозерам
Особлива увага,
Як техніці приділяється.