Не пригадую,
Коли на підвіконні
Забула книжку.
Вітер забавляється,
Гортаючи сторінки.
.
Отак і живуть –
Книг не читають люди.
Порожнеча днів
Солодка і щаслива
У невігластві своїм.
.
Без надії прут
Ввіткнув колись у землю.
Кучерявиться
Сьогодні над водою
Верби зелене гілля.
.
На стежці, раптом,
З’явилася корова
Вся у реп’яхах.
Згубилася, напевно,
Й тепер блукає в горах.
.
Кричать дітлахи,
В траві комашку вздрівши.
Та як не дивлюсь –
Побачити не можу
Старечими очима.