Біла пороша летить на подвір’ї,
Наче нагадує - справді зима.
На Водохрещу згадалось повір’я:
Сильні морози кують не дарма.
Хтось в ополонку стрибнуть весь рік мріяв,
Хтось по-інакшому бачить дива.
День цей морозяний – людям надія,
Змити гріхи, гартувати тіла.
Без святотатства, день справді чудовий,
Він закриває зимові свята.
Душам краплина водиці святої -
Це подарунок Ісуса Христа.
Змиємо з душ всі страхи і образи,
Зітремо зло, що скопилось за рік.
Дихати стане всім легше відразу,
Чиста молитва подовжує вік.
Люди, радійте, єднайтесь, живіте!
Будьте щасливими кожного дня.
Хай з новим роком, з святами розквітне
І запанує вкраїнська рідня.
Всі ми народ: і на Заході, й Сході.
Всі ми єдині в надіях своїх.
Богом возз’єднані в цім переході
З темряви в світло, з війни в мир для всіх.
Зі Святим Водохрещем усіх!