Не жалкуй про час,
Який ти проводиш із друзями, з близькими.
Серед тисяч трас
Вони з тобою пройдуть стежками слизькими.
Не жалкуй про час, який ти витрачаєш на навчання:
Ці знання та досвід знадобляться у житті ‒
Будеш знати, коли потрібен крик, а коли ‒ мовчання,
Будеш знати, що робити в кожному чутті.
Не жалкуй про час, навіть якщо і витратив його даремно,
Навіть якщо і не зробив того, чого хотів, хапав.
Його уже не повернути ‒ прошу ‒ не каркай себе нікчемно.
Почуй, як соловейко дзвінко й весело защебетав.
Не жалкуй про час, який розлетівся на проблеми.
Ти вирішив чи не вирішив їх?
Не жалкуй про розмови на круті, цікаві теми
У колі найближчих людей своїх.
Не жалкуй про час ‒ о ні ‒ ніколи не жалкуй,
Щоб не сталося у цій єдиній миті.
Але й за тим, щоб він не лився марно ‒ слідкуй.
І бережи спогади, яких не змити.
22.07.2017