летячи над ситим пузом балки
сороки нахабно накаркали:
- краса! наш край - рай. буде гніздо ви́тим. курс на курган!
- урожайний, га? -
гули електродроти до ґав
- 5 т/га якщо не воруВатт
їм видко з висоти гори:
трактори боронять сліди
від плуга, прим'ятої трави, лап тварин
навпомацки лапають ниви...
- це з новин?
- це будні земля-ка, що телевізор перелякав
бо ефір гірше полину:
вінценосні бацили, рука-руку-змили
повітря з Крима
мира б...
ми-ра-б
ми раб?
чи
вільнодумці
широкополі
вам слово
чи живі руки на пульсі?
плюс досвід дискусії
трудові крепатури опатрали тіло зсередини?
віддиху мали мало
вас питали, воспитали?..
(передають з теленовин)
заради волі, о такій-то тоталітарній порі
на площі
палять картон
в знак виходу за свій кордон
газетярі
ехо стогону не луна – стискають горла рукава
кому "вжитися" і "легко" – це діаметрально протилежно
хто відчув сповна теро - роззомб
погляд в горизонт - горить зонт
Грибний підвівся
диригент погоні - поліглот Вогонь
- дай прикурить
завіса