Народився і зразу в змагання –
Хто першим скаже тремтяче «ма-ма»,
Хто буде першим учнем у класі,
А хто станцює, бач, на шинквасі.
Хто в Знаннях буде просто докою,
А хто в Ортодоксії доктором,
Хто славу захопить горлянкою,
А хто стане для таких докором.
Все життя як змагання за першість,
Та розуміння враз на світанні,
Що в житті схована інша вартість –
Змагання йшло «Хто буде останній!»
Хто останній піде до Більшості,
Адже більшість згоріла за першість,
Не дожила навіть до старості …
То невже така наша сучасність?
Напевне: така наша сучасність.
02.06.2020
К.