Весняно-сніжна коломийка.
Ве́снонька, миле́сенька, де ж ти забари́лась ?
Талою водою, зра́ння, чо́м же ти не вмилась ?
Може ти із теплим вітром вчора посвари́лась?
Чи тобі зимова казка дуже полюбилась ?
Бо з хмарка́ми дру́жишся, ко́жен день вітаєш,
Вітруга́н, такий холодний, в гості заклика́єш,
З сонечком мабу́ть сьогодні зо́всім розсвари́лась!
А весня́на тепла днина, ма́буть, заблудилась.
Півні вже давно пропі́ли, швидше прокидайся !
З ме́рзлою земе́лькою, радо, привітайся,
З сонечком, на небокраї, зранку помири́ся,
На весня́ні дивні втіхи, ти, не поскупися !
Ми тебе́ так довго ждали, от і дочекались !
Пта́шок перелі́тних радо, з ви́рію діжда́лись !
Про́ліски давно розквітли, зеленіє жито,
Бу́дем ра́зом в ку́пі жити, в лю́бощах, до літа !
Тож давай, рідне́сенька, сили набира́йся,
З ненави́сним Лю́тнем Зимним, радше розлуча́йся!
12.03.2021 р.
Фото https://img.depo.ua/745xX/Mar2016/99600.jpg
Дякую, пані Катерино, я трішечки підправив фінальну частину. Погляньте. Радий, що читаєте мої віршики. Дуже вдячний за такий теплий відгук.
Щасти Вам !
Душевний вірш! Так ніжно й мило...з надією...
В зимовій сітці ще земля,
всюди видніються поля
у білосніжних,іскристих вуалях...
Ми затаївши подих,в сподіваннях...
Ще пару тижнів і заплаче сніг...
Струмки, дзюркочучи,стечуть до доріг...
Весняного настрою Вам!