ЛІНИВИЙ КІТ.
Розвелися миші в хаті,
Котику мішають спати.
То шумлять вони під ліжком,
То хрумтять твердим горішком.
Кіт сердито водить вусом
І нервово б'є хвостом,
Тепла шубка ворушиться
Під товстеньким животом-
Що мені з вами робити?
Вже набридло вас гонити.
Їжа з вас прудка й погана
І для цього є сметана,
Довго вас наздоганяти
Краще біля миски спати.
Не завжди вона пуста-
Є хазяйка золота,
Скоро прийде із роботи
І проявиться турбота-
Дасть мені товсту сосиску,
Приукрасить нею миску.
Головне, щоб звірі сірі
Не стягнули їжу в нірки.
Притулю до вушок лапи,
Може так дасте поспати.