...Небом мережаним,
Зорями встеленим,
Місяць,мов човник,пливе...
Шляхом замріяним,
Сріблом засіяним,
В подорож зоряну зве...
Зорі виблискують,
Сяйво розбрискують,
Ніч одягає парчу...
Дійством схвильована
І зачарована-
Я споглядаю й мовчу...
Місяць яскравий
З нічкою в парі
Вийшов на зоряний шлях...
Ніч бездоганна,
В сяйво убрана,
В місячних тане очах...
Місяць підморгує,
Ніч супроводжує-
Поруч вони неспроста,
В неї закоханий
Місяць сполохано
Нічку цілує в уста...
Милій під ніженьки
Стелить доріженьку-
Сипле перлини - росу,
Щоби іскрилася,
Сяйвом світилася,
Зоряну дарить красу...
Срібним серпанком
До самого ранку
Місяць її обійма...
Срібними крилами
Ніч незрадливую
Ніжно тримає й гойда...
Нічка окрилена
Місяця крилами
Мрії навіює й сни...
Зорі розтрушує,
Сріблом спокушує-
Сяйвом своєї краси...
Мов заворожена,
Дійством стривожена,
Серцем ловлю таїну-
В просторі вічності,
В коси ЇЇ Світлості
Місяць вплітає зорю...