Вибори трапились вперше в раю,
Треба самим було душам рішити:
Вибрати святість Господню в "люблю",
Чи, як диявол безбожно грішити?
Бог чи диявол - був вибір простий-
Владу обрати чию над душею:
Щоб ії в рай повернув Бог Святий,
Чи душогуб щоб знущався над нею?
Що ж звинуватити прагнемо всіх:
Бога і владу, сім'ю, чи сусідів
В тому, що сами ми вибрали гріх,
Гріх, що народжує смерть нам і біди?
Душі неправдою змій спокусив:
Що і без Бога зуміємо жити...
Своїм життям за наш гріх заплатив,
Син Божий, щоб зраду Бога простити...
Вже на землі Пілат грішних спитав:
Вам відпустити Христа чи
Варавву?
"Христа розіп'яти" - так натовп кричав,
Щоб над Святим вчинив грішний розправу...
Вибір останній душі на землі
Бог змогу дав добровільний зробити:
В вічнім зі змієм страждати вогні,
Чи у раю зі Христом вічно жити?
#########################
Первые выборы были в раю
Первые выборы были в раю,
Души решали - кому подчиниться:
Богу, учась у Него "я люблю",
Или льстецу, чтоб пред Богом гордиться.
Бог или дьявол - был выбор простой:
Или убийца, иль жизни Создатель,
Без лицемерной средины златой:
Богу иль - верный, или же - предатель.
То, что на выборах льстец победил,
Факт убеждает - всех смерть ждёт в итоге,
Души идеей ведь лжец соблазнил -
Пренебрегать чтоб Законами Бога.
Чтоб не оставить нас в рабстве, Христос
С неба спустился - Сын Божий Безгрешный,
Крест "смерть за грех" вместо нас Он понёс,
Но, как был принят Святой миром грешным?
Римский проконсул - Пилат вопросил:
Вам отпустить иль Христа, иль Варавву?
Дружно в ответ весь народ завопил,
Чтоб над Христом совершил он расправу.
В Сыне Воскресшем Отец предложил
Выбор свой сделать, на сей раз - последний,
В пользу Христа, Кто добыл для нас жизнь,
Вечность в раю дать чтоб душам в наследье.