*****
За волю і свободу
Вкраїнського народу
Ідіть сміливо в бій,
Сини всі України –
Великої країни,
Щоб доленьці лихій
Ніколи вже не дати
В ній знову панувати
Ні на єдину мить.
Давно Вкраїні-мати
Пора вже процвітати,
У згоді й щасті жить.
Цього я їй бажаю
Й надіюсь, вірю, знаю
Я те, що й буде так.
Ви тільки не здавайтесь,
Боріться і старайтесь,
Затиснувши в кулак
Тих «гостей» небажаних,
Непроханих, нежданих,
Що вторглись в рідний край
Наш любий та коханий,
Єдиний, бездоганний,
Не край, а справжній рай.
Боріться ви запекло,
Щоб рай цей їм у пекло
Не дать перетворить!
На вас уся надія,
Щоб злого лиходія
Назавжди зупинить.
Євген Ковальчук, 24. 08. 2021