…Серпневі дні, мов зерна золоті-
Добірні,стиглі зерна літа,
Що викупані в сонячнім теплі,
Дбайливо ним доглянуті й зігріті.
Вони духмяним медом навкруги
Розлилися у солодкавій млості
І манять у замріяні луги,
Де розкоші серпневі кличуть в гості...
Тут літо радо обіймає нас,
І серпень стіл багатий накриває--
Пора врожаїв цей натхненний час,
Нас щедрістю земля благословляє.
Духмяно-пряна й запашна, вона
Життя нектаром наливає грона,
Солодким соком зваблює уста,
Відтінками чарує зір довкола...
Спекотні дні і пестять, й ніжать нас,
Ласкаве літо враження дарує,
І не дарма, душею просиш час:
-Хай серпень трішки довше погостює...
Симфонію казкової пори
Дарує місяць - сонячний й погожий,
І тільки прохолодні вечори
Нагадують,що й він лиш перехожий...
Хоч пахощами сповнена земля,
Квітують чорнобривці попід хату,
Та вже готується родина журавля-
Невдовзі їм у вирій відлітати...
І серпень жне колосся - літні дні,
Складає їх в снопи, а час молотить...
Залишить зерна - спогади ясні,
А вітер несуттєве порозносить...