|
Хіба Божа любов в земних царствах - на тронах,
Де, щоб сісти на трон, вчинять злочин любий,
Де безстрашно порушують Божі закони,
У Христа не бажаючи вчитись - любить?
Хіба Божа любов буде жити в хоромах,
Де не Богу ввіряють серця, а грошам,
Для тілесних бажань, де немає кордонів,
І де, ніби жебрачка, без щастя душа?
Хіба Божа любов безліч вір породила,
Що Христа розпинають у храмах - серцях,
Воцаривши в них гріх первородний - гординю,
Що повстала в раю проти волі Творця?
І в халупах любов душі щастям годує,
Не змінити зв'язок: там, де Бог, там і рай,
Його вічна любов коли в душах панує,
То відчують вони Божу силу добра!
Старомодні вбрання - милосердя та вірність
Не міняє любов на сучасні вбрання:
Зраду близьких, брехню, заздрість та лицемірність,
Бо любов видно в справах, не в гордих знаннях.
Не боїться любов релігійної люті,
Кинув в пекло хоча "розіпни" - крик людей,
Не позбавив той крик любов вічної Суті:
Крім любити як Бог, нема інших ідей!
#########################
Не подвластна любовь ни царям, ни грошам
Вряд ли встретишь любовь во дворцах королевских,
Короли, как рабы, не способны любить,
Там в интригах за власть отравляются лестью,
Там из-зависти жаждут друг друга убить.
Вряд ли встретишь любовь в фешенебельных замках,
В основном, там один разговор - о деньгах,
И стремление быть иль "тузом", или в "дамках",
Там о счастье мечты разбиваются в прах.
Вряд ли встретишь любовь среди тысяч религий,
Где одна над другой суд безбожный вершит,
Где все также в ходу клевета и интриги,
Тот же гордый мятеж — веря в Бога, грешить.
Не гордится любовь, и приходит в подвалы,
Не гордится любовь, и живёт в шалашах,
Ведь с любовью не может быть плохо иль мало,
Не подвластна она ни царям, ни грошам.
Не стыдится любовь старомодных нарядов-
Милосердия дел, и сочувственных чувств,
Никого не предаст сребролюбия ради,
Ей вовеки веков дух предательства чужд.
Не боится любовь клеветы лицемеров,
Что хотели её на Голгофе убить,
Но любовь - Дух Творца, Он даёт только верным
Дух Святой Свой, в Нём сила бессмертной любви!
ID:
958525
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Філософський ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 03.09.2022 15:24:29
© дата внесення змiн: 09.07.2024 12:13:42
автор: Ведомая любовью
Вкажіть причину вашої скарги
|