Зустрілися,
аби
весніти
яблунево...
зиркнуло
"ь".
"Зав'язь" - оповідання українського письменника Григора Тютюнника, котре вийшло у світ 1966 року, і дало назву його першій збірці новел. Також дана книжка
спричинила новий поштовх українській прозі й зробила популярним ім'я Тютюнника. Хоча пізніше влада заборонила друкувати його твори, чим спровокувала передчасний відхід талановитого митця із життя.
Ця невеличка розповідь на три сторінки описує красу першого кохання в післявоєнних нелегких реаліях. Автор фіксує з повсякденного виру одну мить - побачення закоханих. Тому тут присутні щемливі ніжні інтонації, колоритні діалоги.
У 1967 році журнал "Дружба народів" цей твір визнав найкращим.