Феєрія життя жадає знов бравури!
Сновида Орест та лай..к Юхим -
Феєрія життя жадає знов бравури!
Бравурні п’ють з горла бузковий дим
Й дівиць підносять до краси скульптури.
А мармур що, коли на самоті
Фігурки фей блукають біля серця
Водяник знов чекає у сльоті
Припливу пристрасті від тихого озерця…
А що як хроніки густих азійських драм
Ласкаві будуть вірним феєрверку!?
Коли Юхим - в минулому Адам-
Дівицям Ореста віддасть свою цукерку!?
А що як розум древніх повитух
Вогнем зійде в Едемі на узліссі,
Де Орест - у минулому гайдук -
Вужа піймає в хаті Єви в стрісі!?
Чи буде й далі день у Ореста в раю?
Лай...к Юхим у свищик літа свищить
Феєрія бравури мармур нищить,
Лишаючи Водянику змію…
200823