стікаємо кров`ю
у запеклій нерівній борбі
і волаємо – «Пробі!..»
у тих, що за нашими
спинами,
у кого однакові з нами суспільні боги –
заради спільної перемоги
просимо допомоги:
сусіди-брати,
допоможіть нині
українцям,
що стали до бою, і Україні,
бо завтра –
в шкурах і з окривавленими тесаками
прийдуть людоїди московські й за вами
сусіди-брати-народи,
допомігши нам – ви себе порятуєте від орди
усе ж так само,
усе – як завжди…
нам потрібна зброя –
дайте нам зброї,
бо за тридцять минулих років –
це ви нас до нитки роззброїли,
нашу зброю орді віддали
почули брати-народи
і одразу ж затіяли
зустрічатися-сперечатися,
обіцяти багато,
і щедро точити словесні меди:
чи дати
і скільки дати,
перед тим – пошкодити-надламати,
щоб не образити часом орду,
бо налякані
і бояться брати-народи,
обережні, аж дмуть на холодну воду
у них із ордою таємні заплічні бесіди
і продажні угоди
домовились врешті – старої зброї,
хай там якої,
дати –
піпетку взяли
і нумо по крапельці відміряти –
щоб не занадто багато,
і непокірні хохли
не одразу усі щоб вмерли,
щоб зупинили собою навалу,
але ординців не перемогли
по крапельці міряти-відміряти –
на увесь фронт – по дві, по чотири гармати
мільйон снарядів пообіцяли:
ми рік обіцяного чекали,
відбивались, чим мали,
чим і не мали,
голодні жерла гармат
серцями власними годували
і обіцяного не діждали –
нас у смертельнім бою підвели:
ну, не змогли вони,
не змогли…
не орлиці
і не орли
зате шпетили і штовхали,
щоб ми голіруч наступали
на бетонні ворожі вали – і полягли
навіть думати лячно…
кажуть, що мало їм дякували
хохли невдячні –
дякуємо, але ми ще ж НЕ перемогли…
… слава Богу, і справжні люди серед народів є:
ладні останнє за Правду оддати, навіть серце своє –
спасибі людям, добра повік не забудем,
і Господь їм подякує…
12.12.2023
Правдиво!
Танки, зброю, снаряди все, що в нас було - провладні бандити продали. Партнери допомогли та коли ? Коли рашисти замінували, окопались, рядути дзотів збудували на нашій землі,якщо допомагати, то слід було, коли вони застряли в бучачському котлі, а не розмінувати підвдень та зробити дороги, для кого? Зброя, зброя, зброя, війська НАТО не зайдуть, а миротворці взагалі тоді у світі навіщо? Для захисту захвачених територій? Для захисту нових колоній? Де миротворчі сили ? Який БОГ, про якого пишуть в коментарях, іудейський? Та за його угодою з жидами війни на знищення людства йдуть віками. Скільки народів уже знищено ніхто не задумується, ми не перші і не останні. За вірш і допомогу дійсно вдячні простим людям в Європі, без них ми не вистоїмо.
... ні, не голодні гармати....
а наші серця, молитви́'
до Господа линуть
і немов снаряди,
Господь посилає шторми́,
завії, морози...
в домівки орди
холод і голод.
а ми - вистоїмо,
переможемо!