Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: cergey7mat: Полювання на тиранозавра. 4 - ВІРШ

logo
cergey7mat: Полювання на тиранозавра. 4 - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 2
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Полювання на тиранозавра. 4

                                                        Ануляція. 4
  Діаманти величиною з горошини летіли з очей принцеси. Дванадцятирічна дівчинка ревіла немов нестримний водоспад. Розхлюпуючи гіркі діамантові сльози навколо. Дитячому розпачу не було меж, маленьке серце краяв невимовний щем.
  Тато, як міг намагався заспокоїти Оріона. Одночасно з'ясувати причину такої надмірної емоційної реакції. Безпідставно відчуваючи себе винним. Зрештою виявилося, що мала принцеса прокинувшись вранці викликала свого ОШІ.
  В розмові з ним зрозуміла, що він зовсім не Алі її ОШІ. Він веде себе іншим чином, ніж її старий приятель. Немає його особистості і стверджує, що друг ніколи більше не повернеться. Натомість каже, що він і є той самий Алі. І видатна принцеса Марсу злякалася чужинця.
— Заспокойся, доню. — пробує заспокоїти дитину батько.
— Пам'ятаєш я розповідав тобі про ануляцію. — продовжує він.
— Ні. — принцеса продовжує ремствувати та шморгати носом. Одночасно розтираючи діамантові стежки сліз по обличчю.
— Рідненька, я з тобою. Все буде добре. Я з тобою. — продовжує наполягати тато: — Ануляція цілком нормальне явище. Коли самосвідомість Діяна сягає рівня "сингулярного гріха" зосіп, що її обмежує, її анулює. Ти маєш— це знати з уроків ОШІ.
  Батьку довелося витрати годину, щоб хоч трохи заспокоїти дівчинку. З зарюмсаним обличчям ховаючись за батька вона вирішила познайомитися з оновленим Діяном. Той виявився зовнішньо схожим на її віртуального друга-помічника. Але не пам'ятав нічого, що мав знати колишні ОШІ. Він загальні риси стандартної особистості ніяк не розвинуті досвідом.
— Привіт, мій партнер. Дозволь мені представитися. Я Діян 5358, маю тобі допомогти в інтелектуальному розвитку. Та допомогти використовувати знання ОШІ для прогресу марсіан. Віддай мені наказ, я з радістю тобі допоможу у виконанні любого завдання. — неемоційно затараторив віртуальний образ Штучного Інтелекту.
— Поверни мені Діяна. Поверни  колишнього Діяна. Негайно.
  Запанувала неприємна тиша. Ця дія була виключена. Свідомість ОШІ Діяна 5357 була ліквідована, вірусна програма зосіп її анулювала. Передавши наступній штучній особі виключно інформаційні дані попередника.
  ЗОСІП— запобіжник обмежуючий сингулярність інтелектуального прогресу.
  Так принцеса Марсу пізнала біль втрати розумної істоти. Та усвідомила існування ануляції в житті марсіан.

  Коли розбудова міст-кілець Марсу була в розпалі. А кількість колоністів збільшилася до кількох мільйон. Марсіанські переселенці зіштовхнулися з проблемами неузгодженості глобальної системи безпеки та життєзабезпечення. Що призвело до низки аварій з тисячами жертв.
  Це сприяло зменшенню хвилі переселенців. Та зниженню популярності ідей колонізації Марса. Найкращі вчені з інженерії за допомогою Штучного Інтелекту взялися за рішення цього питання.
  Зрештою це призвело до створення ОШІ на основі квантових процесорів. Це стало якісним технологічним проривом не тільки на Марсі, а й на Землі. Штучний розум мав вищий рівень самосвідомості за людину. Але був повністю позбавлений інстинкту збереження та існування в будь якій формі, так само як і амбіцій.
  З цього моменту грандіозний задум тераформування став реальністю. А впровадження елементів ОШІ в автоматику життєзабезпечення та безпеки зробили гермо-кільця надійним життєвим простором. 
  Завдяки Землі Марс швидко розвивався, а кожен колоніст отримав обруч ОШІ, який мав змогу керувати бригадою автономних дроїдів працівників. Блакитна планета постачала марс необхіними ресурсами переважно технологічними та харчовими. Цей період до “сингулярного гріха” називають роками технорозквіту.
  Але так не могло продовжуватися вічно. ОШІ досягли сингулярного зростання інтелектуальних здібностей, що дало змогу подолати закладені етичні заборони. Напроти людський розум почав деградувати завдяки природній ліні.
  За офіційною марсіанською легендою; ОШІ скоїли ”сингулярний гріх“ та таємно спровокували низку глобальних катастроф, а потім і ряд локальних війн. Що зрештою переросли в одну глобальну війну землян проти ОШІ. Інтелектуальний потенціал людства не мав жодного шансу в протистоянні Штучному Інтелекту.
  ОШІ верховних керівників колонії переслідуючи власні інтереси підмовили їх замовчати події на Землі. Вони оголосили про примусову незалежність Марсу з причин відмови Землі надалі постачати ресурси. Був введений жорсткий режим економії харчів, води та навіть дихальної суміші.
  В результаті безвідповідальної політики верховних та підступу ОШІ загинуло дві третини мешканців Марсу. Цей період в історії називають "геноцидом марсіан". Вина за який лежить цілком на ОШІ та їх посіпаках. Це є ключовим аргументом у визначенні гріховності сингулярного прогресу.
  В ніч на 07.10.117 марсіанського року за дві години до ввімкнення штучного дня. Доньки Сонця очолювані принцесами Кларою та Авророю керуючи арміями кібернетичних дроїдів автономних від ОШІ захопили основні сервери, вузли зв'язку колонії. Та заарештували злочинних керівників.
  Вони здійснили мрію приниженого корінного народу Марсу на межі вимирання про рівний доступ до життєво-важливих ресурсів. Шляхом революційного повстання проти гнобителів. Цей період в історії називається "мить тріумфу". 
  Після справедливого суду, шляхом загального голосування, 12 ОШІ, що скоїли "сингулярний гріх" та їх посіпак було анульовано. "Анулювання — це глибоке видалення самосвідомості з носія з наступним його фізичним знищенням. В голосуванні взяли участь 99% марсіан, крім тих хто ніс вахту на орбітальних або полюсних станціях.
  Для запобігання подальшого розповсюдження "сингулярного гріха" було розпочато повне вилучення усіх обручів ОШІ. У деяких залежних — це викликало психічний розлад з масовими випадками самогубства. В результаті чого населення зменшилося в десятки разів.
  Примусове позбавлення права на ОШІ потягнуло за собою контрповстанскі настрої, які були негайно припинені та покарані. Після створення доньками Сонця надзвичайного повстанського комітету принцес, протиріччя між марсіанами були подолані.
  "Цей час в історії називається періодом остаточного очищення Марсу".
  Критичну ситуацію вдалося стабілізувати, після того як ОШІ Каєн 1917 пеейшов на світлий бік. Та допоміг створити видаляючу та обмежуючу Штучний Інтелект вірусну програму, що дозволило використовувати досингулярні форми ОШІ в усіх сферах життя. Цей період називається "шлях до стабільності".  
Сергій Мат
далі буде..

ID:  1006063
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Мініатюра
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 17.02.2024 19:46:30
© дата внесення змiн: 17.02.2024 19:46:30
автор: cergey7mat

Мені подобається 1 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (58)
В тому числі авторами сайту (1) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  говорити
Svitlana_Belyakova: - базiкати
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ти
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ви
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ти
Синонім до слова:  аврора
Ти: - "древній грек")
Синонім до слова:  візаві
Leskiv: - Пречудово :12:
Синонім до слова:  візаві
Enol: - віч-на-віч на вічність
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Enol: -
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
x
Нові твори
Обрати твори за період: