ШЕВЧЕНКО- СИН УКРАЇНИ
Шевченко- він син України.
Поезії батько, пророк і кобзар.
У пам'яті нашій і нині
Безмірно сміливий, величний бунтар.
Безмежно любив Батьківщину.
З дитинства оспівував рідні краї.
Умів малювати картини,
Вкладаючи подуми світлі свої.
Поета ім'я живе з нами.
Воно всім відоме: дорослим й малим.
І буде завжди так, віками
На нашій святій Українській землі!
Тарасе, клянемось в цей день ми
Продовжити віддано справи твої.
Країну любить до безтями.
Боротись за мир і за спів солов'їв.