Цікаво, чи вітер прокидається з думкою про море?
І коли ніч запалює вогні, чи з думкою про море засинає?
Цікаво, що бачить він у снах?...
Чи відчуває тепло лагідного прибою?
Чи ловить таємничі відблиски на хвилях?
Чи виносить з глибин коштовні перли?
Цікаво...
Тому що море прокидається і одразу шукає його присутність.
Засинає в обіймах надій, що відроджуються, мов зоря.
І бачить в снах
зелені бескиди неполохливих, чистих мрій.
08.03.2024р.
В повісті "Старий і море" Ернеста Гемінгвея рибалки, які любили море, говорили про нього як про жінку "la mar". Особливо, коли море дарувало їм лагідні хвилі та щедроти своїх надр.