Тяжка година, мов зима надворі,
народ крокує у непевну путь.
Серця загиблих світять ніби зорі
і шлях нам у майбутнє осяють.
(Козак Дума, «Тяжка година»)
Річки течуть від джерела до моря,
як і життя – з початку й до кінця.
Це очевидно, мов у небі зорі,
але бракує красного слівця…
Метафори, гіперболи, пейзажі,
епітети й нарешті – піїтет!
Та нині в нас криваві антуражі,
проснись урешті, якщо ти поет!
Реалії не варто утрачати,
маститі ви уже чи молоді,
і зорі в небі, що стоять на чатах,
не плутати з відбитками в воді!
21.03.2024, СВ