За дарунок варта дякувати,
Навіть, як він недоречний.
Не підеш з ним ярмаркувати,
Коли він не надто ґречний.
Дякуй за другові, та щиро,
Коневі не дивляться в зуби.
Може від нього та й прикро,
Ой не будь з другом грубий.
В дарованім сильні почуття,
Матеріалізовані незграбно.
Не сприймай дар, як сміття,
Твої відчуття будуть хибні.
Віднайди серед речей гідні,
До них зарахуй всі решта.
Стануть тобі потрібні, чудні,
Спробуй зрозуміти нарешті.
У друга інше відчуття світу,
Вважає, все може дарувати.
Не вини колеги ще й освіту,
Його вік хіба ж винуватий.
26 грудня 2023 р.