Обпечена душа - згоріле тіло...
Сурмами спокою гаснуть полеглі устави,
Пасмами шепоту ллються тендітні жита́.
Наймані ролі, залежні паласи вистави,
Дихають інеєм, наче неспана зоря.
Є тільки море і в ньому - забута пустеля,
Денами стелиться курява, сиза вода.
Манною темряви дихає лита мореля,
Їй не збагнути піщаного небо-тепла...
Литими фарбами зіткано сонячні душі,
Вільними крилами світяться гори зі спин...
Люди ж бояться безмірно тягучої стужі:
І згорблені стани одягнуті в чорний полин...
13.07.2024