Кожен раз, коли книжку я в руки беру -
Все здається, що миті кохання зберу.
І спіймаю за хвіст я удачу!
Та ловлю від листочків надію сумну,
Аромат ніжних рук і твого тютюну
І твій пристрасний погляд, юначе!
І не те, що мене ти раніше кохав,
І не те, що пробачення довго прохав -
"Не шкодуй ні про що, моя мила"
...Сухорлявий у книжці у цій корінець.
Скоростиглий, раптовий кохання кінець...
Але зараз я вже не безкрила!
Був в книжці сльозами розмитий рядок
Від сумних окаянних на серці думок...
Не шкодую, мій милий юначе!
Припадаю обличчям я до тютюну,
Щоб настроїться знов на веселу струну
І не плачу. Не плачу. Не плачу.
13.08.2024р. 14-31