Екзаменує повсякчас життя.
Щодня контролі, заліки і звіти.
А дні в майбутнє стрімголов летять
І спонукають швидше нас горіти.
Минає час, потрібно досягти
За невеликий термін існування
Якогось рівня, певної мети,
Здобутих мрій чи здійснень сподівання.
Для когось є важливим результат.
Комусь процес досягнення бажання.
Та не залежно від ресурсних втрат
Настане день, який буде останнім.
Чого досяг, того не замінить.
Ти сам собі коваль своєї долі.
Обернешся назад в останню мить,
Побачиш пустку чи родюче поле.
Загасне іскра в темряві часів.
Твоє майбутнє стане вже минулим.
Ти наче жив, а може і не жив.
Роки минуть неначе нас не було.
Для когось знову здійметься зоря.
І час для когось знову потече.
Ця послідовність змін календаря
Природним є перебігом речей.