В чужому місті… (ніби вже й моє,
Знайоме до самісіньких дрібничок),
Замовлю з візерунками лате
І сяду у віддáлений куточок.
Заплющу очі і забуду все:
Роботу, друзів, цей невпинний гамір.
Затримаю сльозу, що потече,
Зведу усе, як в рівній монограмі.
Загублюся у спогадах німих,
Розчинюся у цій солодкій каві.
Життя, немов розписаний триптих,
Хоч мрії, ген, як зорі величаві.
І десь, зненацька, в небі промайне
Одна із них, як золоте намисто;
Не дорікну, подякую за все
Цій долі, із осіннім падолистом.
Лáте — кавовий напій родом з Італії, що складається з молока і кави еспресо.