Я бачив сон. Я був вогнем,
Що жодну мару не мине.
Що обирав - Тебе? Мене?
І нехтував сюжет.
Я бачив сон. Я блазнем був,
Який манери геть забув.
Його б до страти за добу.
Але тривав бенкет.
Я бачив сон, де я - герой.
Безжальний цар, властитель Трой,
Що смерть носив немов тавро
І не вкусив життя.
Я бачив сон, де хвиль сповна.
А я – холодна глибина
Де крик мовчить, що нам єднав
Колись серцебиття.
Я бачив сон, де я - стріла.
Байдужа, груба та не зла
Згоріла вщент. Тепер зола
Вкриватиме той шлях.
Я бачив сон. Повзла змія
Від чаші геть. Лишився я
І пив, щоб справдити ім’я,
Примхливе, наче птах.
Я бачив сон. Я був ключем.
Братерським відданим плечем.
Злим катом, що застиг з мечем
Але ж над ким стояв?
Я бачив сон де була ти
В саду, що встигнув зацвісти.
Де я давно себе простив
Минуле одгуляв.