Ти один в порожнечі,
Самота серце палить,
Тебе з прірви вітає
Чорна квітка печалі.
Розчепірило гілля
вгору дерево горя
Нескінченності птиця
Співає у кроні
Змовкла квітка печалі
Не знаходить ні слова,
Пнеться дерево в хмари,
Птах не змовкне ніколи
Hermann Hesse Blume, Baum, Vogel
Bist allein im Leeren,
Glühst einsam, Herz,
Grüßt dich am Abgrund
Dunkle Blume Schmerz.
Reckt seine Äste
Der hohe Baum Leid,
Singt in den Zweigen
Vogel Ewigkeit.
Blume Schmerz ist schweigsam,
Findet kein Wort,
Der Baum wächst bis in die Wolken,
Und der Vogel singt immerfort.