Доріг багато в світі, та одна єдина
Найкращою вважається усім
Дорога, що веде нас до родини,
Дорога, що веде нас в рідний дім.
Всім хочеться вертатися додому -
У світ безцінного родинного тепла.
Тут незначною видається втома.
Це пристань затишку, безмежного тепла.
Удома рідними стають безмовні стіни
Із фотографіями дорогих облич.
Стукіт годинника, де час пливе невпинно
І незворотньо. Не вернеш, не клич!
Тихо потріскує в печі вогонь, іскриться.
На підвіконні квіти удають весну.
Радієш вдома будь-яким дрібницям,
Лише не любиш тишу мовчазну.
Удома дихається легше, в повні груди.
І небокрай здається вищим, чималим.
Хто б де не був, вертайтесь, добрі люди,
Дорогою прямою в рідний дім!