Посміхнись, бо життя прекрасне:
Теплий дощ і холодний вітер.
Посміхнися, бо сонце ясне
Огортає промінням квіти.
Посміхнись, бо довкола люди
Не байдужі до тебе зовсім.
Обернися, тут радість всюди!
А у тебе – лиш смуток досі.
А навколо холодні будні
Не дають розігнати спокій.
Посміхнися, бо все ще буде,
І розвіється сон глибокий.
Посміхнись, бо у цьому втіха,
Ще не раз тобі сумно буде.
А як знов засумуєш стиха –
Посміхнися – і все забудеш.