Любові Проць(відома самбірська поетеса)
Поменшало атлантів на Землі.
Нема кому тримать небес склепіння,
Таке тепер у нас вже покоління,
Не втрачене, але сліпе у млі.
Поменшало атлантів на Землі.
Атлантами тепер вже буть не модно,
Не люблять тих, хто держить світ природно,
Перевелись герої на Землі.
Поменшало атлантів на Землі.
А нащо нам вони, оті атланти?
Цінуємо лиш зброю й провіант ми.
Красу небес ж не цінимо в пітьмі.
Поменшало атлантів на Землі.
Хто ж візьме тут на себе цю муку,
Врятує світ? Ніхто, твердить наука:
Перевелись герої на Землі.
Поменшало атлантів на Землі.
А може ми і є оці атланти?
На жаль, зарили ми свої таланти,
Вони, як ми, сліпі тепер в пітьмі.
Поменшало атлантів на Землі.
Та ті, що є, тримають світ небесний,
І, може, він не вмре – воскресне
Й нові герої будуть на Землі?