Що мені дав твій подих, який розчинився у весняному повітрі, в запаху квітів у переході великого міста. Він загубився у шумі трамваїв і звуці чужих голосів. Піднявся у небо з ароматом моїх парфумів. Що змінилося у моєму житті від того, що ти дихаєш? Навіщо мені твій подих, коли я вже сама собі не належу. Навіщо він мені, якщо я залежу від твого нервового подиху і глибокого погляду твоїх чужих і таких ніжних очей. Навіщо я його слухаю і намагаюся вловити кожен звук твого голосу. Я живу поки живеш ти, поки ти вдихаєш це сире повітря, розчиняючись у ньому до залишку.
Тихіше... Я хочу його слухати. Твій подих. Я не бачу іншого сенсу життя, якщо його не буде на цій Землі. Я вдихаю повітря і відчуваю твій подих у собі. Від цього стає тепло і боляче. Боляче, тому що воно не належить мені. Я його вириваю від оточуючого повітря і оберігаю, як найцінніше, що в мене залишилося від тебе.
Ти далеко, але він десь поряд, розчинився у повітрі і сміється наді мною, знущається і кепкує. А я його вдихаю і засинаю. Мені наснишся ти. Ти будеш поруч, твої очі будуть сумно посміхатися, а я буду дивитися у їх дно і слухати... слухати... слухати...
Промине вічність, зміняться норови, погляди, покоління, але тільки твій подих буде вічним, буде також пливти під хмарами і сміятися наді мною.
Що мені дав твій подих? Він подарував мені нове життя, нову мене. Якщо він зупиниться, мене не стане. Я перетворюся у повітря, щоб остання його крапля розчинилася в мені, стала єдністю. Ми піднімемося високо-високо до зірок і будемо сміятися над людьми, дуже маленькими і нерозумними, які прожили все життя і так і не дізналися, що їх подихом теж хтось жив.