Він жив у мріях... Не хотів вірити в життя, а в мріях… у мріях набагато краще. Життя здавалося хвилинним сном і він втікав від нього. Усе навколо було несправжнім, фальшивим. Цвіль покрила міста, вічна осінь захопила села. Річки наповнені кров’ю, озера перетворені в болота. Сонце сховане за темними хмарами… Вічні зливи…, але і в них є щось прекрасне, своє, не схоже ні на що інше.
Він жив у мріях… і вони були для нього всім. Захоплювало. Жахало…, але це було краще ніж реальність. Для нього це було всім. Він розчарований в житті, хоча ще і не починав жити. Він знав помилки своїх предків і не хотів їх повторювати. Він і не уявляв, які в нього були знання. Він все відкинув. Він жив у мріях.
Він жив у мріях… Кожного дня, кожної хвилини його душа літала у мріях, а його тіло залишалося на землі. Він звисока дивився на себе і … сміявся. Так, він сміявся з себе і це була не абияка мужність, бо він сміявся з себе, а не з когось. Він висміював себе, а не таку ж як він розчаровану в житті людину.
Він жив у мріях… Жив і знав, що це неправильно. Мрії ніколи не стануть реальністю. Це було доведено багатьма життєвими прикладами. Та він не хотів покидати своїх думок. До останньої каплі Світла. Він тримався до кінця. В ньому уже не залишилося Світла, жодного променя. Його охопила Тьма. Та йому було байдуже. Він жив у мріях. І хто сказав, що Тьма – це зло. Брехня. Він знав усе і це «усе» відкидав вбік. Він жив у мріях. Він не хотів зупинятися і повертатися в брехливий світ на землі. Так думав він і ці думки були такими ясними, що він вірив у них. Він жив у мріях… і ці мрії згубили його. Він більше не повернувся в світ реальності. Він заснув вічним сном так і не знаючи, що цей «брехливий світ на землі» є найкращим у Всесвіті. Його огорнула Тьма. Він спав без права прокидатися і він був щасливий, щасливий, бо він залишився у своєму маленькому світі, де він - герой. Там була вічна Тьма і це було прекрасно. Тьма краща ніж брехня. Вона чиста, без фальші і дорогих прикрас. Він залишився навіки там. Він був щасливим, бо він жив у своїх мріях………..